loading...
موبایل
Shayan بازدید : 121 دوشنبه 13 خرداد 1392 نظرات (0)
شاید با اصطلاح اورکلاک در دنیای کامپیوترها آشنا باشید و این کلمه چند باری هم به گوشتان رسیده باشد و الان نامش برایتان آشنا است . اورکلاک یه معنای استفاده بیشتر ( تا حد معقول و استاندارد ) از سخت افزار مورد نظرمان است . این واژه تا به حال در دنیای کامپیوترهای شخصی معنا داشت اما حالا با ورود گوشی های آندرویدی که حتی تعدادی از آن ها دو هسته 3 هسته و حتی 4 هسته ای هم هستند شما می توانید از سخت افزار گوشی آندرویدی خود بیشترین استفاده را ببرید . فرکانس CPU تمام گوشی های آندرویدی از طرف کارخانه سازنده بر روی یک مقدار خاص و استاندارد لاک و بسته شده است اما اگر شما بنا به دلایلی نیاز دارید که فرکانس های بالاتری را تجربه کنید ابتدا باید گوشی خود را روت و سپس از نرم افزار SetCPU استفاده کنید . با این نرم افزار بسته به مدل گوشی و نوع CPU استفاده شده در آن ، می توانید CPU های گوشی خود را تا فرکانس های پایدار 200 300 400 و حتی بالاتر ، افزایش دهید .


این مقدار باید کاملا حساب شده و علمی و با تست و بنچمارک گیری باشد .گرنه احتمال آسیب رسیدن به گوشی و CPU گوشی آندرویدی شما وجود دارد . این نرم افزار برای علاقه مندان به این بحث و دوستانی که آشنایی ای هر چند مختصر به مبحث اورکلاک دارند معرفی می شود و نصب و استفاده از آن را به دوستانی که با این مبحث آشنایی ندارند پیشنهاد نمی کنیم .

جالب است بدانید حتی با این نرم افزار می توانید فرکانس های استراحت CPU گوشی آندروید خود را در حالت های آماده باش و بیکار گوشی خیلی پایین بیاورید و مصرف باتری بسیار کمتر و محسوسی را تجربه کنید .

از قابلیت های این نرم افزار جالب می توان به موارد زیر اشاره کرد :

** امکان تعیین حداقل و حداکثر فرکانس.
** قابلیت تعریف پروفایل های دلخواه جهت مدیریت CPU که بطور مستقیم بر سرعت گوشی و مصرف باتری تاثیر میگذارد .
** پروفایل های کاملا قابل تغییر.
** پروفایل های قدیمی تر به صورت خودکار به پروفایل های جدید تغییر پیدا میکنند .
** قابلیت انتخاب جداگانه اکشنها

برای دانلود آخرین نسخه از این نرم افزار به ادامه مطلب همین پست مراجعه نمایید .

نکته 1 : نرم افزار به طور کامل توسط یکی از هوطنانمان بررسی قرار گرفته که توضیحات استفاده از آن در ادامه مطلب موجود است

نکته 2 : نرم افزار نیازمند به روت است و تمامی عواقب استفاده نادرست و غیر اصولی از آن به عهده خود کاربر و مصرف کننده است .


راهنمای استفاده از نرم افزار به نقل از کاربر استفاده کننده : 

فاکتورهای مهمی که در صفحه اصلی برنامه قابل تغییر است عبارتند از :
محدوده تغییرات فرکانس
گاورنر CPU
حالت IO (ورودی/خروجی)

که به اختصار مهمترین گزینه هایی که بین اکثر کاربرا محبوبیت پیدا کرده است را توضیح میدم :

1. مشخصه که هر چی مینیمم فرکانسو بالاتر در نظر بگیرید ، گوشی که در حالت آماده به کار بوده است ، سریعتر به حالت کار عادی باز میگردد که البته این تغییر خیلی محسوس نیست بنابراین پیشنهادم کمترین مقدار یا انتخاب بعدیشه .
مطمئنا مهمترین گزینه که اکثرا وسواس بیشتری روش دارن و یه جورایی نگرانند که گوشی دچار مشکل نشه ماکزیمم فرکانس کاری گوشیه که برای حالت کار عادی گزینه یکی یا برای اطمینان دو تا مونده به بیشترین مقدار مشکلی ایجاد نمیکنه . البته در ادامه چندتا پروفایل پرکاربرد را برای راهنمایی بیشتر معرفی میکنم .

2. گاورنر CPU که مسئولیت نظارت برنحوه تغییر فرکانس با توجه به پروسه ای که در حال انجام است را دارد . پیشنهادم قطعا دو گزینه smartassV2 (برای کسانی که دوست دارن سرعت گوشیشون خوب باشه درحالیکه مصرف باتری هم حالت متعادلی داشته باشه ) و Powersave (برای اشخاصی که گوشیشون بیشتر در حالت بیکاره مصرف کمه باتریو فدای سرعتش میکنن)
هست .

3. حالت ورودی/خروجی هم مربوط به نحوه پردازش داده در CPU است که برای حالت کار عادی گزینه sio و برای پردازش سریعتر گزینه bfq میباشند .

پروفایل مخصوص بازی : نحوه فعال شدن پروفایل را همزمان با اجرای بازی مورد نظر تعریف کنید تا با اجرای بازی پروفایل خودکار فعال و با اتمام بازی غیرفعال شود .
cpu : بیشترین مقدار GOVERNER : Performance IO : bfq
توضیح : حالت Performance فرکانس کاری گوشی را روی بالاترین مقداری که تعریف کرده اید نگه میدارد که طبیعتا با گرم شدن تدریجی گوشی و دشارژ سریع باتری همراه میباشد .

پروفایل حالت عادی :
cpu : یک یا دو گزینه مانده به آخرین مقدار ، samrtassV2 ، sio

پروفایل بهینه برای مصرف کم باتری :
cpu : یک یا دو گزینه کمتر از فرکانس پیش فرض (روت نشده) گوشی ، powersave ، sio
ماکزیمم فرکانس گوشی را زیاد پایین نیاورید برای اینکه احتمال ریبوت گوشی زیاد میشه .

1- تغییر فرکانس CPU و انتخاب MAX و MIN کلاک :

اولین انتخاب که در تمامی برنامه ها هم هست تنظیم حداکثر و حداقل فرکانس قابل استفاده CPU هستش که در برنامه های اوور کلاک به صورت MAX Clock و Min Clock میبینید . این تنظیم تقریبا بیشترین تاثیر رو روی عملکرد گوشی داره و با توجه به کرنلی که دارید استفاده میکنید و اینکه تا چه فرکانسی رو برای استفاده باز گذاشته مقدارش میتونه متفاوت باشه . در ابتدا عرض کردم چون گوشی خودم X10 هستش با این گوشی مثال میزنم .

توجه : سعی کنید هرگز Min Clock و یا حداقل فرکانس گوشیتون رو کمتر از 245 مگا هرتز قرار ندید ( در بعضی برنامه ها 245.768 نشون داده میشه ) چون در مواقعی که مثلا گوشیتون رو از حالت Sleep خارج میکنید ممکنه تا 1 دقیقه گوشی شدیدا کند کار کنه .

در این مورد تاکیید شدید میکنم ، هرگز MAX Clock و یا حداکثر فرکانس گوشیتون رو بیشتر از 1152 مگا هرتز قرار ندید . چون بیش از حد به CPU فشار میاد و تقریبا قابل استفاده هم نیست چون CPU سریع حرارتش میره بالا و گوشی ریست میکنه و نمیتونید اصلا با فرکانس های بالاتر بازی کنید و یا حتی گوشیتون رو بیشتر از چند دقیقه سر پا نگه دارید ، فرکانس های بالاتر فقط برای آزمایش و یا ثبت رکورد و در برخی موارد خاص برای افراد حرفه ایی و برای استفاده های ویژه این افراد کاربرد داره . بهترین MAX Clock برای هر کاری و پایدار موندن گوشی و فشار نیومدن به CPU کلاک 1114 مگا هرتز هستش .

2- معرفی مدیریت کننده های مختلف به همراه توضیحات کوتاه و کامل : ( تنظیمات CPU Governer چیست و چگونه کار میکنن )

دومین عامل تاثیر گذار انتخاب درست مدیریت کننده کلاک CPU شما هستش و با توجه به کرنلی که روش هستین مدیریت کننده های متفاوتی میتونید داشته باشید که در برنامه ها به صورت CPU Governor میبینید و من همشون رو براتون توضیح میدم . باید بگم برای هدف اصلی مون یعنی افزایش کارایی گوشی برای بازی و … و یا افزایش نگه داری شارژ این تنظیم مهمترین و بالاترین نقش رو داره . پس توصیه میکنم حتما این بخش رو کامل مطالعه کنید .

1- ondemand : توضیح کوتاه : یکی از پایدارترین مدیریت کننده ها و مورد استفاده اکثر شرکتها با کارایی تقریبا بالا برای عملکردهای گوشی و البته متوسط برای نگه داری شارژ باطری .

توضیح کامل : این گاورنر یکی از پایدارترین گاورنرهای موجود هستش و با توجه به نحوه عملکرد و بازده خوبی که داره و مدیریت نصفه و نیمه ایی که روی شارژ باطری داره توسط اکثر شرکتها استفاده میشه . نحوه کار کرد این مدیریت کننده به این شکل هست که وقتی کاربر شروع به کار با گوشی میکنه فرکانس CPU رو به حداکثری که کاربر قرار داده میبره و زمانی که گوشی در حال فعالیت نباشه به صورت آهسته آهسته فرکانس CPU رو پایین میاره تا زمانی که به حداقل فرکانس قرار داده شده توسط کاربر برسه و اگه در این بازه زمانی کاربر برنامه جدیدی رو اجرا کنه دوباره به شکل سریع فرکانس رو به حداکثر میرسونه . با توجه به این شکل عملکرد تقریبا مصرف شارژ رو مدیریت میکنه و مقداری شارژ باطری رو بیشتر از معمول حفظ میکنه . اما با توجه به اینکه روی فرکانس حداکثر کار میکنه پرفورمنس و یا کارایی خوبی به گوشیتون میده . باید این مطلب رو هم بگم با توجه به اینکه این مدیریت کننده مدام فرکانس رو بالا و پایین میکنه زمانی که کاربر به صورت پشت سر هم از برنامه های مختلف استفاده میکنه و یا در حالت Multi-tasking هستش میتونه تاثیر منفی روی نگه داری شارژ باطری داشته باشه.

2- ondemandX : توضیح کوتاه : نسخه دیگه از مدیریت کننده ondemand با نحوه عملکرد یکسان و بهینه شده برای نگه داری بیشتر شارژ باطری در مقایسه با ondemand .

توضیح کامل : این مدیریت کننده دقیقا نحوه کارکرد ورژن اصلی خودش یعنی ondemand رو داره به همون شکل افزایش و کاهش فرکانس CPU با توجه به عملکرد گوشی . البته تفاوتش در این هستش که زمانی که صفحه نمایش گوشی خاموش میشه این مدیریت کننده بلافاصله حداکثر فرکانس CPU رو روی 500 مگاهرتز قرار میده و چون از کاهش آهسته فرکانس خبری نیست میتونه در نگه داری شارژ کمک بیشتری باشه . البته در برخی موارد گفته میشه که ondemand و ondemandx با زمانبندهای I/O ( که در ادامه درباره تاثیر و کارکردشون توضیح میدم ) به مشکل میخورن و عملکرد اونها رو ازبین میبرن که البته باید بگم درست نیست .

3- Lagfree : توضیح کوتاه : این مدیریت کننده بر پایه ondemand هستش ولی تاثیر بیشتری در نگه داری شارژ باطری داره اما پرفورمنس و یا کارایی کمتری در مقایسه با ondemand داره .

توضیح کامل : این مدیریت کننده بر پایه ondemand ولی برای تاثیر گذاری بیشتر در حفظ شارژ گوشی طراحی شده . این گاورنر مهمترین تفاوتش با ondemand در این هستش که مثل ondemand مدام فرکانس رو بالا و پایین نمیکنه و بر عکس ondemand که بلافاصله با اجرای یه برنامه فرکانس رو به حداکثر میرسونه به صورت آهسته فرکانس رو بالا میبره و در نتیجه در نگه داری شارژ میتونه خیلی بیشتر تاثیر بگذاره . اما خوب این ویژگی در مواردی که گوشی مثلا با اجرای یک برنامه سنگین نیاز فوری به فرکانس بالایی داره مشکل ساز میشه و باعث میشه برنامه مورد نظر در شروع کارش آهسته عمل کنه . در مواردی هم گزارش شده که در موقع پخش فیلم های با کیفیت بالا دچار مشکل میشه .

4- Interactive : توضیح کوتاه : این مدیریت کننده خیلی شبیه به ondemand هست ولی با کارایی بالاتر ولی در نگه داری شارژ بر خلاف ondemand مقدار ثابتی نداره و بسته به کارکرد کاربر میتونه تاثیر مثبت و یا منفی داشته باشه . به صورت خلاصه این مدیریت کننده برای افزایش Performance و مصرف متناسب با کارکرد گوشی طراحی شده و البته طرفدارهای زیادی داره .

توضیح کامل : این مدیریت کننده یکی از مدیریت کننده های پرطرفدار مخصوصا توسط کاربرهای حرفه ایی برای زمانی که استفاده معمولی از گوشیشون دارن هستش و شکل عملکردش خیلی شبیه به ondemand و از همون سیستم بالا و پایین کردن فرکانس استفاده میکنه اما شباهتشون همینجا تموم میشه . Interactive دارای سرعت عکس العمل بیشتر و روونی بیشتر در بالا و پایین کردن فرکانس هست . اگه بخوام ondemand رو به لولای یه در تشبیه کنم که در رو باز و بسته میکنه ، Interactive همون لولا هستش که روغن کاری شده و حسابی روون شده و خیلی سریعتر از ondemand فرکانس پردازنده رو به حداکثر میرسونه . و تفاوت دیگرش در این هست که بر خلاف ondemand که مدام فرکانس رو بالا و پایین میکنه ، صبوریه بیشتری داره و فقط زمانی که مطمئن بشه دیگه گوشی در حال کار کردن نیست فرکانس رو کاهش میده ، راحتتر بگم در ondemand زمانی که شما یه برنامه رو میبندی و میری که یه بازی یا برنامه دیگه رو باز کنی ondemand در همون فاصله کوتاه هم شروع به پایین آوردن فرکانس میکنه اما Interactive بعد از بستن برنامه کلاک رو روی حداکثر نگه میداره و منتظر میمونه و زمانی که شما برنامه و یا بازی جدید رو باز میکنید هنوز رو کلاک حداکثر هستش و باعث میشه کارکردتون و اجرای برنامه خیلی روونتر بشه . اما این متفاوت بودن مصرف شارژ داستانش چیه ؟ چون Interactive در مقایسه با ondemand خیلی کمتر فرکانس رو تغییر میده باعث میشه که شارژ کمتری از باطریتون برای بالا و پایین کردن بره ، اما از طرف دیگه چون نسبت به Ondemand مدت زمان بیشتری CPU رو روی فرکانس حداکثر نگه میداره میتونه شارژ بیشتری مصرف کنه . در مقایسه ساده اگه شما پشت هم از این برنامه به اون برنامه و یا بازی بپرید در تعداد و زمان زیاد ondemand بیشتر باطری مصرف میکنه و زمانی که فقط بعد از یه مدت طولانی و با فاصله برنامه و یا بازی رو عوض میکنید Interactive مصرف بیشتری داره .

5- InteractiveX : توضیح کوتاه : این مدیریت کننده کاملا بر پایه Interactive طراحی شده و با پارامترهای زمان بندی کوک شده برای ایجاد بالانس بهتر در Performance و مصرف باطری استفاده میشه و زمانی که گوشی رو Sleep میکنید سریع فرکانس رو روی حداقل تعیین شده قفل میکنه و باعث افزایش ماندگاری شارژ باطری میشه .

توضیح کامل : توضیح اضافی دیگری برای این مدیریت کننده نیستش و همه چیز در توضیح کوتاه تقریبا گفته شد . فقط میشه گفت که این مدیریت کننده توسط Imoseyon که یکی از دولوپر های XDA هستش طراحی و تیون شده .

6- Smartass : توضیح کوتاه : شبیه به Interactive اما با قابلیت چرخش روونتر بین فرکانس ها و در نتیجه کارایی بهتر داشتن در اجرای بازی و برنامه . مصرف شارژ باطری هم همون اندازه غیر قابل پیش بینی هستش .

توضیح کامل : این مدیریت کننده با وجود شباهت زیادش به Interactive به این خانواده تعلق نداره . در واقع این مدیریت کننده از پایه دوباره کد نویسی شده . در توضیحات کوتاه خودم عرض کردم که این مدیریت کننده از نظر نحوه عملکرد خیلی شبیه به Interactive هستش اما بسیار روونتر از اون مدیریت کننده فرکانس های شما رو به چرخش در میاره و باعث میشه که روونی بیشتری رو در کار با گوشی احساس کنید با ایجاد Performance عالی با استفاده از سبک قدیمیه minmax و با سرعت عکس العمل بهتر . یه نظر خیلی ها این مدیریت کننده کاملترین هست . و در مورد مصرف باطریش شاید بشه گفت چون بیشتر از Interactive روی فرکانس پایین قرار میگیره نگه داری شارژ بیشتری داشته باشه . و یک نکته که باید بهش اشاره کنم اینه که زمانی که شما گوشی رو Sleep میکنید این مدیریت کننده Max clock یا حداکثر فرکانس رو به روی 352 مگا هرتز پایین میکشه . مثلا وقتی تنظیمات شما به این صورت هستش که حداکثر فرکانس 1113 و حداقل 245 وقتی گوشی رو Sleep کنید تنظیماتتون رو به حداکثر 352 و حداقل 245 مگا هرتز تغییر میده . این مدیریت کننده طرفدارهای خیلی زیادی داره .

7- SmartassV2 : توضیح کوتاه : ورژن 2 از نسخه اصلی Smartass با ایجاد بالانس بهتر بین performance و مصرف شارژ باطری . این مدیریت کننده بیشترین تمرکز رو در قرار دادن یک فرکانس ایده آل برای پردازنده داره .

توضیح کامل : همونطور که گفتم این مدیریت کننده نسخه دوم از ورژن اصلی و مادرش هست که توسط Erasmux طراحی شده . نحوه کار کردن این مدیریت کننده ایجاد یک پروفایل فرکانس ایده آل و افزایش فرکانس با شدت و قدرت بیشتر و کاهش فرکانس با قدرت و شدت کمتر از فرکانس ایده آل هستش . این مدیریت کننده 2 فرکانس مختلف برای زمان خاموش یا روشن بودن صفحه گوشی داره که بهشون awake_ideal_freq و sleep_ideal_freq گفته میشه . زمانی که صفحه گوشی خاموش میشه این مدیریت کننده سریع فرکانس رو تا حداقل یا همون sleep_ideal_freq پایین میکشه و زمانی که دوباره دکمه پاور زده بشه و صفحه روشن بشه ، سریع فرکانس رو به حداکثر یا همون awake_ideal_freq بالا میکشه . بر خلاف Smartass در این مدیریت کننده حداکثر فرکانس در زمان خاموش بودن صفحه به 352 محدود نمیشه و در زمان خاموش بودن و یا روشن بودن گوشی تمام بازه فرکانس انتخاب شده شما قابل استفاده هستش . در کل این مدیریت کننده تحریک شده برای ایجاد یه بالانس عالی بین Performance و مصرف شارژ گوشی . این مدیریت کننده هم طرفدارهای خیلی زیادی داره به خاطر عملکرد فوق العاده ایی که داره .

8- Smoothass : دقیقا شبیه با Smartass و تقریبا یکی فقط با شدت و قدرت بیشتری فرکانس ها رو جا به جا میکنه و مصرف شارژش هم بهتره ، جوری که حدودا 30% بیشتر از کرنل اصلی گوشیتون شارژ باطری رو نگه میداره . ( به خاطر شباهت کامل این مدیریت کننده و 2 مورد بعدی توضیح کامل ندارن )

9- Brazilianwax : کاملا شبیه به Smartass 2 ولی طراحی شده برای تغییر فرکانس با قدرت و شدت بیشتر و در نتیجه با Performance بالاتر و مصرف شارژ کمتر نصب به نسخه اصلی خودش یعنی Smartass 2 .

10 - SavagedZen : یکی دیگه از مدیریت کننده ها بر پایه Smartass 2 ولی با داشتن بالانس خیلی بهتر بین Performance و مصرف شارژ باطری نسبت به Brazilianwax . نحوه کار کردنش دقیقا شبیه به Smartass 2 هستش و برای همین توضیح اضافه نمیدم .

11- Conservative : توضیح کوتاه : یکی از بهترین مدیریت کننده ها برای نگه داری شارژ باطری گوشی با توجه به شکل عملکردی که داره و یکی از مدیریت کننده هایی که شدیدا Performance گوشی رو غیر قابل پیش بینی میکنه و ممکنه بالا و پایین بشه .

توضیح کامل : این مدیریت کننده روش کار جالبی داره و اونم اینه که سعی میکنه تا جایی که امکان داره برنامه ، بازی و … رو با کمترین فرکانس ممکنه اجرا کنه . اگر بخوام حرفه ایی تر توضیح بدم تنها زمانی فرکانس پردازنده مقدارش زیاد میشه که اون فرکانس مورد نظر ابتدا در CPU قرار بگیره قبل از اینکه مدیریت کننده اجازه بالا رفتن فرکانس رو بده . مثلا یه برنامه نمیتونه با فرکانس 345 اجرا بشه ، وقتی شما برنامه رو اجرا میکنید پردازشش در CPU شروع میشه و مثلا به حداقل فرکانس 540 نیاز داره در این حالت پردازش لحظه ایی متوقف میمونه تا زمانی که مدیریت کننده متوجه کافی نبودن فرکانس میشه و اجازه افزایش فرکانس رو میده البته تا حداقل اندازه ممکنه برای اجرای برنامه . البته این فرآیند سریع صورت میگیره و اینطوری نیست که مثلا 20 ثانیه بمونید تا گاورنر متوجه کافی نبودن فرکانس بشه . خوب حالا که توضیح دادم باید متوجه شده باشید که چرا گفتم Performance کاملا متغییری داره ؛ چون بعضی برنامه ها با حداقل فرکانس ممکنه هم مشکلی در اجراشون و یا روون بودنشون نباشه اما آیا برای مثلا یک بازی هم همینطوره ؟؟ مسلما نه ، یه بازی میتونه با فرکانس خیلی پایین اجرا بشه اما اینقدر آهسته و با لگ که اصلا نشه بازی کرد . اما در عوض این روش یکی از بهترین ها برای نگه داری باطری هستش ، چون هر برنامه ایی با حداقل فرکانس و حداقل مصرف شارژ رو گوشی اجرا میشه و وقتی یه برنامه با فرکانس 342 مگاهرتز روون هستش دیگه با رفتن به فرکانس 1114 مگاهرتز شارژ بیخودی مصرف نمیشه . اگه خاطرتون باشه ondemand هم با توجه به در حال کار یا بدون استفاده بودن گوشی بالا و پایین میکرد فرکانس رو به همین خاطر بعضی وقت ها به Conservative اسم Slow ondemand یا Ondemand کند رو میدن .

12- Scary : توضیح کوتاه : یکی از بهترین مدیریت کننده ها با قابلیت همزمان کاهش خیلی خوبه مصرف شارژ و در عین حال ایجاد یک Performance خیلی عالی برای گوشی و کار با برنامه های سنگین مثل بازی و … که به خاطر ایده آل بودن هر 2 موردی که همیشه در تضاد هستن یکی از پر طرفدار ترین ها از جمله خوده من که یکی از آپشن های همیشگی من هست .

توضیح کامل : این مدیریت کننده 2 چیزی که شدیدا در تضاد با هم هستن یعنی مصرف شارژ باطری و Performance گوشی رو در بهترین حالت ممکن در کنار هم قرار داده و چگونگی اینکار بر میگرده به شکل عملکرد این مدیریت کننده ، این مدیریت کننده ترکیبی از Conservative و Smartass هستش ، ترکیبی از 2 مدیریت کننده که به ترتیب بهترین در نگه داری شارژ باطری و یکی از بهترین ها در کارایی گوشی هستن و برای همین این ویژگی جالب رو داره . Scary برای عملکردش از قانون Conservative استفاده میکنه ، اما فرقش با Conservative در چی هستش ؟ یادتون باشه Conservative به هر شکل ممکن سعی میکرد فرکانس رو تا حد فقط اجرا شدن برنامه پایین نگه داره ، اما در Scary زمانی که شما یه برنامه رو باز میکنید ، این مدیریت کننده حداقل فرکانس رو برای شروع کار قرار میده و بعد آروم آروم ( سرعت افزایش فرکانس رو هر بار یک واحد بهش اضافه میکنه و همین روند برای کاهش فرکانس ) شروع به افزایش فرکانس میکنه و یک روند تصاعدی رو برای افزایش فرکانس در پیش میگیره تا به حداقل فرکانسی برسه که برنامه با حداکثر Performance ممکنه اجرا بشه . به عنوان مثال یه برنامه دارید که با فرکانس 345 مگا هرتز میتونه اجرا بشه و در فرکانس 945 مگاهرتز حداکثر کارایش رو داره ، خوب زمانی که شما برنامه رو اجرا میکنید مدیریت کننده میره رو فرکانس 345 و شروع میکنه به افزایش ابتدا 1 واحد ، دفعه دیگه 2 واحد و همینطور تا زمانی که به 945 مگاهرتز میرسه و متوقف میشه . انگار که شما سوار یک ماشین خاموش هستین و میخواین به سرعت 100 برسین وقتی استارت زده میشه اول حرکت آرومه اما هر چه میگذره به خاطر شتاب بیشتر سریعتر سرعت افزایش پیدا میکنه و زمانی که به 100 رسیدید دیگه پاتون رو از رو گاز بر میدارید . خوب حالا کاملا متوجه شدید چه فکر فوق العاده ایی در پشت طراحی این گاورنر بوده ، اینجوری نه مثل Conservative شما رو روی 345 مگا هرتز نگه نمیداره که برنامه با لگ باشه و نه مثل Smartass و ondemand بدون در نظر گرفتن شرایط نمیره رو فرکانس حداکثر مثلا 1114 و اینجوری به اندازه اختلاف فرکانس 1114 و فرکانسی که برنامه به بیشتر از اون دیگه نیاز نداره که بدون لگ اجرا بشه مثلا 945 مگا هرتز شارژ باطریتون براتون ذخیره میشه و در عوض حداکثر Performance رو هم دارید . فقط وقتی شما بازی رو اجرا میکنید ممکنه چند ثانیه اول با لگ باشه اما با توجه به سرعت تصاعدی افزایش فرکانس در کمتر از چند ثانیه به همون بالاترین کارایی میرسه و بازی در بقیه زمان بدون لگ اجرا میشه . اینجوری به CPU شما هم کمتر فشار میاد و دیرتر داغ میشه .
اما این همه برتری این مدیریت کننده نیست و هنوز یک چیز دیگه از اون در کاهش مصرف باطری مونده و اونم اینه ، مثلا زمانی که شما حداقل فرکانس رو روی 245 قرار دادید و گوشی رو Sleep میکنید ، این مدیریت کننده به صورت خودکار حداقل رو میاره 120 مگاهرتز ( کمترین فرکانس ممکنه برای CPU ) و زمانی که شما دوباره گوشی رو روشن میکنید به صورت خودکار حداقل رو به چیزی که شما انتخاب کردید بر میگردونه که در مثال ما 245 مگا هرتز بود . هدف اصلی طراحی این مدیریت کننده بیشترین کاهش مصرف باطری در کنار بهترین Performance ممکنه هستش .

این چند مورد آخری که میخوام عرض کنم مدیریت کننده های ویژه ایی هستن و عملکرد های جالبی دارند و در عملکرد شبیه هیچکدوم از موارد بالا نیستن :

13- Min Max : همونطور که از اسمش معلومه فقط روی حداکثر و حداقل تغییر فرکانس میده ، زمانی که دارین با گوشی کار میکنین و یا بدون استفاده هستش . دیگه از فرکانس های بین حداقل و حداکثر استفاده نمیکنه و سریع روی 2 مقدار تغییر میده . شاید بشه گفت برای اینکه تغییر فرکانسش پرشی هستش و افزایشی نیست میتونه تو کم کردن مصرف باطری کمک کنه و چون بلافاصله در هنگام شروع کار با گوشی به حداکثر میپره Performance فوق العاده ایی داره . در کل مدیریت کننده خیلی ساده ایی هستش و البته یکی از قدیمی ترین ها .

14 - Userspace : این مدیریت کننده در دنیای موبایل کاملا نادر هستش و بیتشر قابل استفاده در سرورها و کامپیوتر های PC هستش . این مدیریت کننده این قابلیت رو داره که برای برنامه ها فرکانس ویژه ایی رو قرار بده ، و باید بگم در گوشی ها موبایل تقریبا قابل استفاده نیست .

15- Performance : بهترین گاورنر برای اجرای بازی ها و برنامه های سنگین و بدترین برای نگه داری شارژ گوشی . این مدیریت کننده عملکرد خاصی نداره و همینکه شما این مدیریت کننده رو Apply کنید فرکانس CPU شما روی حداکثر فرکانسی که تعیین کردید قفل میشه و به هیچ وجه پایین نمیاد تا زمانی که شما یه مدیریت کننده دیگه رو Apply کنید . یعنی فرقی نداره گوشی Sleep باشه ، فقط صفحه روشن باشه ، تو برنامه سبک یا سنگین و یا بازی باشید CPU رو حداکثر فرکانس میمونه ، انگار که سوار ماشین هستین پدال گاز رو گرفتین به حداکثر سرعت رسیده ماشین اما شما بی خیال پدال گاز نمیشینو همونجوری با حداکثر قدرت گاز میدین . خوب طبیعتا بهترین برای اجرای بازی و بدترین برای نگه داری شارژ هستش چون در هر شرایطی CPU رو حداکثر داره کار میکنه . شدیدا توصیه میکنم زمانی که فقط میخواین برین بازی کنید فعالش کنید و بلافاصله بعد از تموم شدن بازیتون عوضش کنید که شارژتون خالی نشه و به CPU هم فشار نیاد . 

16- Powersave : دقیقا بر عکس performance ، بهترین برای نگه داری شارژ باطری و بدترین برای اجرای هر چیزی و حتی کار کردن معمولی با گوشی . این مدیریت کننده عرض کردم دقیقا بر عکسه Performance هست و فرکانس CPU رو روی حداقل میزان تعیین شده شما قفل میکنه و به هیچ وجه هم بالاتر نمیره ، حالا بخواد اصلا برنامه اجرا نشه یا اینقدر کند باشه که شما فکر کنید گوشی Freeze کرده و … دقیقا مثل این خانومهای راننده ایی که تو اتوبان با سرعت 20 تا میرن و هر طرفی هم میری میان جلوت و بوق زدن و چراغ زدن و آژیر کشیدن هم تاثیری به حالتون نداره و باید بسوزید و بسازید . شدیدا توصیه میکنم از این مدیریت کننده به صورت عادی استفاده نکنید و اگه میخواین شارژ خوبی با این برای خودتون نگه دارید از یک روش دیگه که براتون تو پست دوم قرار میدم در مورد کار کردن با set Xperia استفاده کنید . چون کاملا گوشی شما رو به یه حالت خواب آلود میبره .

اینها مدیریت کننده ها و یا همون گاورنرهایی بودن که در 95% کرنل های اورکلاک شده میبینید البته چندتای دیگه ایی هم هستن که اگه تو کرنلی دیدید و خواستید بدونید چطورین بگید که اگه باهاش آشنایی داشتم براتون توضیح بدم . فعلا برای اینکه چشم خودم داره درمیاد و شما هم شدیدا خسته شدید همین ها کافیه .

خوب اصل مطلب ما در مورد آپشنهای اورکلاک بود در مورد قرار دادن فرکانس و تعیین مدیریت کننده که 2 تا از موثر ترین ها بودن توضیح تقریبا کاملی ( تا جایی که در توانم و اطلاعاتم بود ) دادم . حالا میمونه 2 مورد دیگه :

3- تغییر ولتاژ ورودی به CPU :

بعد از 2 موردی که گفتم سومین گزینه تاثیر گذار تغییر ولتاژ هستش . یعنی تغییر ولتاژ ورودی به CPU برای تغییر کارکردش . البته این مورد فقط در برنامه های پیشرفته تر در دسترس هستش و چون در صورت اسرار بر استفاده اشتباه میتونه باعث آسیب جدی بشه یا تغییر ندید و یا حتما مطلب من رو کامل بخونید که مشکلی براتون پیش نیاد .
معمولا وقتی اور کلاک میکنن و بخوان به قسمت ریسکیش که تغییر ولتاژ هست وارد بشن ، برای افزایش عملکرد گوشی به شکل آهسته آهسته ولتاژ رو افزایش میدن ( مثلا در حالت عادی ولتاژ روی 1300 هست تا 1450 رو راحت میرن اما به بالاتر رو آهسته تر مثلا از 1450 به 1500 بعد 1525 و … ) تا جایی که گوشی و پردازنده استیبل یا همون پایدار باشه و گوشی ریست نشه . یعنی وقتی ولتاژ رو تغییر میدن یه خورده با گوشی کار میکنن که مطمئن بشن ، در مواردی که یک مرتبه ولتاژ رو خیلی زیاد کنید بلافاصله بعد از Apply کردن گوشی ریست میشه . برای تغییر ولتاژ هم برنامه Stability test که برای همون set Xperia هست رو حتما داشته باشید که به شما این امکان رو میده که قبل از Apply کردن یه تستی انجام بدید که ولتاژ بیش از اندازه نباشه و اینجوری به گوشیتون هم فشار نمیاد . البته اینم بگم اگه 2-3 بار در حال افزایش ولتاژ گوشی ریست بشه مشکلی نیست اما اسرار بر این کار و در شکل جنون آمیزتر افزایش بیشتر از همون حد میتونه شدیدا به CPU گوشی شما آسیب بزنه . فقط برای گوشی های Xperia X10 عرض کنم که روی فرکانس 1113 ولتاژ 1300 هست که تا ولتاژ 1975 گوشی کاملا استیبل هست ولی بیشتر از این حد گوشی ریست میشه .

4- معرفی زمانبدهای مختلف : ( I/O schedulers چیست و چگونه کار میکنن )

چهارمین و آخرین آپشن تاثیرگذار برای اوور کلاک انتخاب زمانبندهای I/O هستش . بسته به کرنلی که شما روش هستید و دارید استفاده میکنید 2 و یا تعداد بیشتر از این زمانبندها در اختیارتون قرار میگیره . این تنظیم در تمام برنامه ها اور کلاک هستش .

اول خواستم مثل مدیریت کننده ها توضیح بدم اما فکر کنم از حوصله همه و از جمله خودم خارجه و فقط یه توضیحی میدم که بتونین درست انتخاب کنید ، معمولا این زمانبندها در کرنل ها پیاده سازی میشن : noop – anticipatory – deadline – cfq – bfq و sio . 

سیستم های Noop و anticipatory برای استفاده های عادی مناسب هستن و noopتا حدود خیلی کمی باعث کاهش مصرف باطری میشه . این دو کارایی خوبی هم رو ی حافظه های فلش دارن و برتری anticipatoryاینه که با وجود کاهش سرعت write روی حافظه های با سرعت و توانایی بالاتر هیچ درخواست I/O یی رو بدون پاسخ نمیزاره .

Deadline برای استفاده در کارهای سنگین یک سویه مناسب هست ( نه بازی ) یکی از بهترین ها برای دسترسی به دیتا بیس هستش و کمترین تاخیر رو در فرستادن درخواستهای I/O به پردازش رو داره و خیلی سریع و راحت پهنای باند مورد نیاز برای پردازش رو در CPU محاسبه میکنه و مثل Noop کارایی خوبی روی حافظه های فلش داره و مشکلش اینه زمانی که در اصطلاح Overload رخ میده پردازش درخواستها کاملا غیر قابل پیش بینی میشه .

Cfq برای استفاده همزمان از چند برنامه سبک مناسب هستش و در بعضی از بازیهای ساده . این سیستم کارایی بالایی در پخش یکسان پهنای باند بین تمام درخواست های I/O داره و برتریش کارکردن متوازن I/O و همچنین بهترین در سیستم های چند پردازشی و بالاترین Performance در کارایی دیتا بیس بعد از Deadline . و مشکلاتش اجرای برنامه و بازی به شکل کندتر در مقایسه با بقیه چون پهنای باند مساوی رو بین همه پردازش های سیستم قرار میده و هیچ اولویتی برای یک مورد قائل نمیشه .

bfg بهترین برای بازی و کارهای سنگین و ضبط فیلم های HD و از این قبیل کارها . این سیستم با قرار دادن اولویت روی درخواست ها تا زمان از کار افتادنشون و همچنین بستن درخواست های غیر ضروری عملکرد خیلی خوبی روی کارهای سنگین داره و از مزایاش هم کارایی خیلی عالی روی مموری های فلش ، توانایی بالاتر در ضبط ویدئوهای HD و همچنین دقت بالا در محاسبه و دسته بندی I/O و رسیدن به توان حدود 30% بیشتر در کارهای سنگین در مقایسه با cfq .

Sio هم برای استفاده متوسط بین کارهای معمولی و سنگین مثل بازی . این سیستم هم سعی میکنه با حداقل چرخش پردازشی به درخواست ها رسیدگی بشه و کمترین تاخیر رو در پردازش ایجاد کنه ، در واقع عملکردش چیزی بین noop و deadline هستش . و از مزایاش همون کاهش چرخش های پردازشی و همچنین کاهش حداکثری درخواست های بی پاسخ و از مشکلاتش کاهش در خواندن و دسترسی به حافظه به صورت رندوم و در برخی مواقع هستش . اما در مجموع برای کارهای تقریبا سنگین و برخی بازی ها خوب جواب میده .
منبع :
سايتapktops.ir
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 33
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 18
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 20
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 21
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 32
  • بازدید ماه : 46
  • بازدید سال : 88
  • بازدید کلی : 3,031